Creix l’interès per la situació de Teixidores

Aquesta setmana, l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha pogut escoltar de viva veu els motius pels quals rebutgem la ubicació del carrer Camèlies.

En una trobada amb el veïnat de Gràcia a l’escola Reina Violant, li hem explicat per què traslladar Teixidores al solar de Camèlies per construir-hi un institut escola seria un disbarat: perquè el solar és extremament petit, perquè el pati de l’escola seria només de ciment —estaria envoltat de parets molt altes i gairebé no hi tocaria el sol— i perquè en aquestes condicions no seria viable el projecte educatiu de Teixidores, qualificat d’innovador per totes les administracions.

 

 

Hem aprofitat la nostra intervenció per recordar a l’alcaldessa que l’Ajuntament s’està gastant 2,5 milions d’euros en els programa “Transformem els patis” per convertir-los en espais més naturals i comunitaris, i justament al solar del carrer Camèlies es construiria un pati com els que ara estan arreglant.

“Gastar-se 15 milions d’euros en una escola que tothom coincideix a dir que és un nyap és una irresponsabilitat pública”, hem manifestat. I li hem fet una petició molt clara: “Demanem que com a alcaldessa s’impliqui per evitar aquest desastre”.

Ada Colau ha respost que s’estaven explorant altres possibles ubicacions, “dintre de les limitacions de solars que hi ha”, i ha demanat de fer una reunió a tres bandes —Districte, Consorci d’Educació i Escola Teixidores— on es compartissin totes les informacions. Ha acabat la intervenció afirmant: “No hi ha cap discrepància ni en el model ni en el desig de tenir les millors escoles possibles amb els millors patis possibles”.

Volem agrair el suport de totes les famílies que, amb els seus instruments i la seva alegria, ens han acompanyat fins a l’escola Reina Violant en una nova jornada reivindicativa.

Reunions a la vista

Al marge de la trobada amb l’alcaldessa, aquesta setmana s’han intensificat els contactes amb els partits polítics. Ens hem reunit amb Laia Bonet (PSC), regidora de l’Ajuntament de Barcelona, i la setmana que ve tenim programada, per fi, una reunió amb el regidor del Districte de Gràcia, Eloi Badia, per parlar d’alternatives al solar de Camèlies. Així mateix, pròximament ens trobarem amb la CUP Gràcia  i amb el regidor d’Educació de l’Ajuntament de Barcelona, Pau Gonzàlez.

D’altra banda, volem destacar que el programa “Planta baixa” (TV3) del 12-5-2022 s’ha fet ressò de les nostres demandes. Podeu veure el tall del programa aquí.

 

.    

 

Us seguirem informant dels passos que fem!

 

 

Comments are closed.