L’escola Teixidores es mobilitza de nou per la dignitat dels infants, mentre BComú i PSC continuen sense comprometre-s’hi

Aquesta setmana l’Escola Teixidores de Gràcia hem tornat a sortir al carrer i hem tornat a entrar a la sala de plens de l’Ajuntament del districte de Gràcia per dir que rebutgem la ubicació definitiva de l’escola al carrer Camèlies, després d’haver-ho fet ja el passat 5 d’abril en motiu de l’Audiència Pública de Gràcia.

Aquesta vegada no només ens hem manifestat de manera festiva pels carrers de la Vila, sinó que també hem fet un acte de protesta: hem enderrocat simbòlicament els murs que taparan el sol als nostres fills i filles en cas que el Consorci d’Educació i el districte s’entestin en construir allà l’escola-institut.

Moltes gràcies a totes les mares, pares, àvies, tiets, amics.. a totes les persones que vau ajudar a construir el mur i a tots els infants que amb la seva empenta el van enderrocar!

La nostra força mourà tots els murs que se’ns posin per davant!!!

Què hem aconseguit?

  1. El districte es torna a comprometre a parlar amb nosaltres

Tot i que han canviat el redactat de la proposició inicial, la moció definitiva que va aprovar el plenari emplaça al districte i a tots els grups polítics a reunir-se amb nosaltres per trobar possibles ubicacions educatives a la Vila de Gràcia, i es comprometen a tenir un diàleg fluid amb nosaltres. El regidor Eloi Badia va dir-nos que ens convocaria a una reunió de treball. És la segona vegada que s’hi compromet públicament. Esperem que aquesta vegada la convocatòria no trigui a arribar!

  1. Els mitjans de comunicació es fan ressò del nostre cas

També hem aconseguit tenir repercussió als mitjans de comunicació i poder donar a conèixer l’aberració que volen fer a tothom.

Entrevista amb Josep Cuní a La Ser (4/5/22)

Entrevista amb Pol Marsà a Ràdio Estel (minut 18:35) (Ràdio Estel, 5/5/22)

Altres aparicions en mitjans:

Teixidores surt al carrer en contra del nou emplaçament (minut 18:50) (Ràdio Estel, 4/5/22)

L’AFA de l’escola Teixidores es mobilitza contra la ubicació definitiva del centre (Línia Gràcia, 4/5/22)

L’AFA de l’Escola Teixidores demana un solar alternatiu per a la construcció del nou centre (Betevé, 4/5/22)

Els conflictes de l’escola Teixidores, Baixada de la Glòria i Vallcarca agiten el ple (L’Independent de Gràcia, 5/4/22)

 

Què seguim demanant?

  1. Demanem al regidor Eloi Badia que compleixi la seva paraula i es reuneixi amb nosaltres per estudiar possibles ubicacions
  2. Demanem a tot el plenari que facin efectiva la mesura de govern que van aprovar i convoquin la taula abans que acabi el curs escolar
  3. Demanem al Consorci d’Educació que acceptin la nostra petició de reunir-nos i, si és cert que veuen viable fer una escola-institut de dues línies a Camèlies, que ens posin un exemple d’èxit i ens diguin quan han construït una escola-institut de 2 línies amb només 2.000 metres quadrats!
  4. I sobretot… demanem que tots plegats rectifiquin i no malbaratin 15 milions d’euros en un nyap! És una qüestió d’ètica i responsabilitat pública!

 

Us seguirem informant dels passos que fem!

 

 

Comments are closed.