Fem sentir la nostra veu per dir “No, a la nova ubicació!”

 

Aquesta setmana l’Escola Teixidores de Gràcia hem fet sentir la nostra veu amb força per dir que la nova ubicació que proposa el districte a l’actual Hospital Evangèlic és una aberració i per recordar els motius pels quals rebutgem la proposta d’ubicació definitiva. Ho hem fet en diferents espais: 

 • Cercavila pel barri: Un grup ben nombrós de famílies de l’escola hem anat juntes aquest dimarts des de l’escola fins a la seu del districte en una cercavila festiva i reivindicativa per dir que no volem la nova ubicació. Moltes gràcies a totes les que hi vau participar!

 • Audiència pública de Gràcia: Després del cercavila, un grup d’infants i de famílies vam poder entrar a l’Audiència Pública del districte. Allà els infants van poder donar en mà als representants polítics el “Manifest per una futura escola Teixidores de qualitat i respectuosa amb la infància” i les famílies vam poder agafar la paraula per explicar els nostres motius, queixes i preocupacions relacionades amb: 
  1. la provisionalitat actual i els seus perjudicis 
  2.  les entrades i sortides de l’escola i el perill amb els cotxes
  3. les característiques urbanístiques del solar de Camèlies i perquè les considerem tan dolentes
  4. la impossibilitat de mantenir el projecte educatiu de Teixidores a Camèlies
  5. la manca que comunicació que ha mostrat fins ara el districte

 

El regidor del districte Eloi Badia va dir que estava molt d’acord amb el manifest i que el signaria demà mateix, però que no hi havia alternatives al barri i que la decisió final era del Consorci d’Educació. Es va emplaçar a convocar-nos a una taula per parlar de tot plegat. Esperem que sigui el final de la manca de comunicació del districte i l’inici de decisions polítiques creatives i valentes perquè seguim pensant que el solar de Camèlies és una aberració i que no ens podem permetre (ni els nostres nens i nenes, ni els futurs alumnes de l’escola, ni el barri) construir una escola nova que ja d’entrada tothom (mestres, famílies i administració pública) coincideix a dir que està molt lluny del que seria desitjable!

 

Podeu veure el vídeo íntegre de l’Audiència aquí, l’escola Teixidores parlem a partir del minut 48:30. 

 • Article d’opinió a l’Independent de Gràcia: per donar a conèixer la nostra reivindicació a tot el barri, aquesta setmana publiquem un article d’opinió a L’Independent titulat “Una escola sense verd i sense sol no cola!”. Us convidem a llegir-lo i a difondre’l entre els vostres contactes! 

 

 • Altres espais: consell escolar, assemblea groga i grups polítics de l’oposició: També hem explicat com va anar l’Audiència Pública al Consell Escolar de Teixidores i a l’Assemblea Groga de Gràcia. I seguim reunint-nos amb els grups polítics de l’oposició per seguir fent pressió i buscant aliances. 

 

Us seguirem informant dels passos que fem! 

 

 

Comments are closed.