Primera xerrada del curs 2020-21: SEXUALITAT INFANTIL: gènere, rols, dinàmiques, descobertes…

La comissió de Créixer en família ha organitzat la primera xerrada d’aquest curs SEXUALITAT INFANTIL: gènere, rols, dinàmiques, descobertes…, de la mà amb l’Elisenda Pascual, psicóloga, psicoterapeuta i escriptora. Fundadora i directora d’Acompanyament familiar.

Per facilitar l’accés al màxim de persones possibles i seguint els protocols i recomanacions actuals, la xerrada va ser ONLINE i es va dividir en dues parts: d’una banda, la xerrada en si mateixa i, després, hi va haver un torn de preguntes on les persones participants que així ho van voler van poder resoldre alguns dubtes.

cartellGRUP_sexualitatONLINE

Com a persones acompanyants de criatures en edat escolar, sovint ens sentim insegures o amb manca de recursos quan les i els infants senten curiositat pels seus genitals o per l’exploració dels cossos propis i els aliens, entre d’altres aspectes de la sexualitat infantil.

El passat 3 de novembre, l’Elisenda va posar al nostre abast informació i recursos bàsics per tal de poder transitar aquestes vivències des d’una mirada més relaxada i amorosa. Ens va parlar, per exemple, dels tres pilars inseparables per garantir una sexualitat infantil sana (sexualitat, plaer i amor), i ens va explicar les quatre etapes del desenvolupament infantil (ocular, oral, anal i genital) per tal que coneguem les singularitats de cada etapa i puguem fer un acompanyament des de les capacitats i necessitats de cadascuna d’elles.

A més, al llarg de la xerrada l’Elisenda va compartir exemples anònims de casos concrets per tal de facilitar l’assumpció del què ens explicava, i per posar l’accent en la necessitat d’abordar cada cas des de la contextualització de l’etapa del desenvolupament en la qual es troba cada infant.

La comissió va prendre 4 apunts sobre la xerrada i els compartim per si ajuda a situar-nos.

Apunts xerrada Sexualitat Elisenda Pascual Nov20

Volem agrair a l’Elisenda que compartís amb nosaltres els seus coneixements sobre sexualitat infantil, així com l’oportunitat de fer preguntes i exposar dubtes de les persones que hi van poder assistir i també volem compartir la bibliografia que es va comentar en la xerrada.

BIBLIOGRAFIA xerrada Sexualitat Elisenda Pascual Nov20

Des de la comissió Créixer en família us volem fer arribar la nostra intenció i ganes de seguir treballant per oferir recursos d’acompanyament a les famílies, i us animem a que ens comuniqueu els temes que us agradaria que tractéssim i/o les vostres inquietuds en termes de criança.

Aquí teniu el vídeo que estarà disponible en aquest canal fins al Nadal:

 

I si voleu ampliar formació en sexualitat, en aquest cas en l’etapa de l’adolescència; a finals de novembre es celebrarà un congrés Online sobre el tema. No us el perdeu AQUÍ.

Seguim Fent Tribu!

Comments are closed.