Primera xerrada del curs: Podem fer alguna cosa per a preparar als nostres infants per quan els toqui passar per una pèrdua?

Continuem amb el cicle de xerrades d’acompanyament a les famílies organitzat per la comissió Créixer en família, gràcies a la inversió realitzada per l’AFA i el suport de l’Ajuntament de Barcelona.  Aquesta primera xerrada del curs s’ha dedicat a “COM ACOMPANYAR ELS PROCESSOS DE PÈRDUA I DOL EN LA INFÀNCIA”, a càrrec de Carolina Liniado.

Com a pares i mares tenim sovint la necessitat d’acompanyar el desconsol dels nostres infants en situacions quotidianes com quan és l’hora de marxar del parc o quan han de deixar el joc en el qual estan immersos. Tot final precisa un dol en la seva mesura, però hi ha algunes situacions vitals que ens generen molt dolor i per a les que no estem preparats. 

El passat 30 de setembre, la Carolina Liniado, des d’una mirada d’amor i respecte cap a l’infant i els seus processos vitals, ens va fer veure que per a un nen no hi ha pèrdues petites, que cal que les sentin perquè no perdin la seva connexió interior i que les transitin amb l’acompanyament adult perquè no poden elaborar sols els seus sentiments.

Aquesta xerrada ens va permetre entendre que el dol no és un procés lineal, quines són les seves fases i que passar per totes elles no té un temps definit.

Volem agrair a la Carolina els valuosos recursos que ens va donar i l’oportunitat de fer preguntes i compartir experiències entre les persones que hi van poder assistir.

Des de la comissió de créixer ens acomiadem explicant-vos que tenim moltes ganes de seguir treballant en les properes xerrades, que hem seleccionat a partir del qüestionari de preferències que les famílies de l’AFA vàreu omplir.

Us hi esperem!

Encara estem editant el video, en breu el publicarem aquí.

Informació addicional

Bibliografia per infants

  • El pato y la muerte Wolf Erlbruch
  • La gran pregunta Wolf Erlbruch
  • ¿Cómo es posible??! La historia de Elvis Peter Schossow
  • Edu, el pequeño lobo Gregoire Solotareff
  • El señor muerte en una avellana Eric Maddern

Bibliografia per adults

  • Elisabeth Kübler Ross és la que ha investigat molt sobre el tema del dol
  • Educació emocional i família. El viatge comença a casa Miquel Àngel Alabart i Eva Martínez (hi ha un capítol dedicat al dol que és molt recomanable)

Apunts de la xerrada

Com acompanyar processos de pèrdua i dol en la infància: Apunts

Cartell

Com acompanyar processos de pèrdua i dol en la infància: Cartell

Seguim Fent Tribu!

Comments are closed.